اگر این یک واقعیت بدیهی است که یک فرد دیابتی باید بیشتر از هر کس دیگری عادات غذا خوردنش را تحت نظر داشته باشد، این هم درست است که خوردن میان وعده روشی عالی است که به فرد کمک میکند به این کار ادامه دهد. بله، شاید این حرف با وجود توصیههای قدیمی که به شدت خوردن میان وعده بین وعدههای اصلی را ممنوع میکنند، مضحک به نظر برسد اما حقیقت این است که میان وعدهها به تثبیت سطح قند خون فرد در بین دو وعده غذایی کمک کرده و او را در تمام طول روز پر انرژی نگه میدارند.
با اینحال میان وعدهای که شما برای خوردن انتخاب میکنید باید سالم باشد. اگر میان وعدههای پوشیده شده با لایههای اضافی شکر، نمک یا روغن برای افراد غیر دیابتی ناسالم است، برای بیماران دیابتی میتواند فاجعه باشد. اما این بدان معنا نیست که افراد مبتلا به دیابت مجبورند از غذاهای لذت بخش چشم پوشی کنند.
امروزه با انواع غذاهای متعددی که مخصوص افراد دیابتی در بازار موجود است، تنها مسئله مهم انتخاب درست است. برای یک فرد دیابتی، سالم به معنای چیزی است که مصرف کربوهیدراتهای ساده و قند را کاهش دهد. بنابراین به منظور فرونشاندن هوسها بین وعدههای غذایی، یک فرد دیابتی میتواند میان وعدههای غنی از پروتئین، فیبر و کربوهیدرات های پیچیده را انتخاب کند.
با اینحال به یاد داشته باشید که در هر زمان میان وعده، بیش از ۱۵۰ کالری مصرف نکنید. مطالب زیر را بخوانید تا متوجه شوید گزینههای سالم و مناسب برای میان وعدهی افراد دیابتی، کدام ها هستند.
میان وعده های خوب برای دیابتی ها
آجیل
آجیلهایی مانند بادام، گردو، بادام زمینی، بادام هندی و گردوی آمریکایی یک راه سالم برای فرونشاندن هوسهای غذایی شما هستند. آجیلها حاوی چربیهای اشباع نشده یا چربیهای خوب هستند که به کاهش سطح کلستورل در خون کمک میکنند بنابراین خطر ابتلا به بیماریهای قلبی را کاهش میدهند.
بااینحال چون آجیلها کالری بالایی دارند، توصیه میشود که در هر زمان میان وعده، فقط یک مشت از آنها را مصرف کنید.
میوه ها و سبزیجات
کربوهیدراتها انواع خوب و بد دارند. میوههایی مانند سیب، گلابی، هلو و سبزیجاتی مانند لوبیا، گوجه فرنگی، هویج، تربچه، خیار و فلفل حاوی کربوهیدراتهای خوب یا تصفیه نشده هستند. محتوای فیبر موجود در این مواد غذایی، نه تنها جذب کربوهیدراتها را کند میسازد بلکه روند تبدیل کربوهیدراتها به گلوکز را نیز آهسته میکند.
آنها همچنین حاوی آنتی اکسیدانها هستند که با رادیکالهای آزاد مبارزه کرده و خطرابتلا به عوارض مرتبط با دیابت را کاهش میدهند. با اینحال باید از میوههای با محتوای قند بالا مانند انگور، خرما و هندوانه پرهیز شود. سبزیجات غیر نشاستهای پخته شده در سوپ، یک راه دیگر برای خوردن یک میان وعدهی کم کربوهیدرات میباشد.
ماست میوه ای
یک فنجان ماست میوهای بدون شکر، هم مغذی است و هم یک خوردنی شیرین است و میتواند یک میان وعده تقریبا کامل برای افراد دیابتی باشد. علاوه بر تأمین پروتئین، کربوهیدرات و چربی مورد نیاز، میوه موجود در ماست به محتوای ویتامین C، کلسیم و فیبر بدن میافزاید.
کراکر یا مافین سبوسدار با کره بادام زمینی
مقدار معقولی کره بادام زمینی غیرهیدروژنه روی کراکر یا مافین سبوسدار پر فیبر، نهتنها جوانههای چشایی شما را راضی میکند بلکه یک میان وعده سالم و مفید برای خوش گذرانی است.
طالبی و پنیر کاتیج
یک طالبی یا خربزه را برش دهید و روی آن پینر کاتیج کم چرب بگذارید. شیرینی طبیعی خربزه با این کار افزایش مییابد. در حالیکه خربزه یک منبع غنی از ویتامین A، C و فولات است، پنیرکاتیج کلسیم مورد نیاز بدن را تأمین میکند. از همه مهمتر این اسنک با چند برگ نعناع، یکه تاز میدان میشود.
توت فرنگی پوشیده شده با شکلات
شکلات تیره با کمترین مقدار شکر افزوده را در یک کاسه حاوی توت فرنگی رسیده، تازه و آبدار بریزید. احساس گناه نکنید. توت فرنگیها هم بدون چربی هستند و هم سرشار از ویتامین C.
بنابراین برای یک اسنک، ۲ تا ۳ عدد توت فرنگی متوسط تا بزرگ بردارید. یک روکش نازک از شکلات روی آن بریزید. سپس بنشینید و ازهر لقمهی این میان وعدهی آبدار لذت ببرید.
ژلاتین بدون شکر با خامه زده شده بدون چربی
نصف فنجان ژلاتین میوه ای بردارید و روی آن خامه زده شده بگذارید. از آنجا که این میان وعده، بدون شکر و بدون چربی است، خیالتان راحت باشد. برای آنکه جوانههای چشاییتان دچار یکنواختی نشوند، مطمئن شوید از ژلاتین با طعمهای میوههای مختلف استفاده میکنید.
پاپ کورن
پاپ کورن میتواند یک میان وعدهی عالی باشد و مزیت دیگر آن، محتوای بالای فیبر آن است. نوع کم چرب پاپ کورن را انتخاب کنید که میتواند با مایکروویو یا جریان گرم هوا درست شده باشد. آن را در یک کاسهی بزرگ بریزید و مطمئن شوید که نمک و کره بسیار کمی دارد یا فاقد آنهاست. این میان وعدهی ترد را بجوید تا دردهای گرسنگی بعدازظهرتان را فروبنشانید.