چگونه موقع سفر سالم بمانید?

برای بسیاری از مردم، سفر کردن بخش مهمی از زندگی آنهاست. سفر به مقصدهای جدید، امتحان کردن غذاهای جدید و ماجراجویی های تازه، جاذبه قدرتمندی است که میلیون ها نفر را به کشورهای مختلف در سراسر جهان می فرستد. سالم ماندن در خارج از کشور، بسیار شبیه سالم ماندن در وطن است، اما با چالش های بیشتر. فعال ماندن، استراحت کافی و خوردن غذاهای سالم، ضروری است اما برای محیط های در حال تغییر، اغلب به سازگاری نیاز دارد. هنگامی که صحبت از سالم غذا خوردن می شود، برخی از بزرگترین چالش ها شامل دسترسی محدود به انتخاب های سالم و نگرانی های ایمنی مواد غذایی است.

برخی کشورها به اندازه بقیه، توسعه یافته نیستند و فاقد دسترسی عمومی به آب سالم، توالت و صابون می باشند. بازدید از این کشورها می تواند خطرات اضافی در پی داشته باشد و سالم ماندن برای لذت بردن از قسمت اعظم سفر، یک الویت است. هیچ کس نمی خواهد تفریحات سفر را به خاطر ناراحتی معده، اسهال یا تب از دست بدهد. بنابراین قبل از آنکه تصمیم بگیرید غذای خیابانی بخورید یا لیوان آبی که روی میزتان می گذارند بنوشید، برای در نظر گرفتن خطرات و اینکه چگونه می توانید به بهترین شکل آن را کاهش دهید، چند دقیقه وقت بگذارید.

یکی از اولین کارهایی که باید برای آگاهی از خطرات مقصد سفرتان انجام دهید، این است که یک تحقیق کوچک آنلاین از ناحیه مورد نظرتان انجام دهید. برای اطلاعات خاص به وبسایت مراکز کنترل بیماری سر بزنید. آنها اطلاعات خاص هر کشور و همچنین توصیه های کلی برای سالم ماندن در حین سفر را ارائه می دهند.

مبانی باکتری

برای جلوگیری از بیماری های ناشی از غذا که مسمومیت غذایی نیز نامیده می شوند، مطمئن شوید که اصول طبخ درست و شیوه های دست زدن به غذا را می دانید. باکتری بین ۴۰ و ۱۴۰ درجه فارنهایت رشد می کند و اگر در شرایط مناسب رها شود، می تواند تنها در یک روز به تریلیون ها باکتری جدید تکثیر شود. باکتری ها در همه جا زندگی می کنند: روی پوست تان، کف کفش ها و کیف پول، زیر ناخن ها و روی سطوح. شایع ترین منابع غذایی آلوده، موادغذایی با منشا حیوانی هستند. هرچند باکتری های مضر می توانند در محصولات تازه (میوه ها و سبزیجات) هم یافت شوند. میوه ها و سبزیجات می توانند به خاطر شیوه های دست زدن یا توسط آب آلوده یا خاک یا فضولات آلوده شوند. باکتری ها در محیط های گرم و مرطوب به خوبی رشد می کنند.

خوردن منابع غذا یا آب آلوده به باکتری در حین سفر، یکی از شایع ترین مشکلاتی است که ممکن است با آن روبرو شوید اما ممکن است به خاطر انگل ها و ویروس ها نیز بیمار شوید. نوشیدن آب آلوده می تواند باعث بیماری های جدی شود. باکتری های موجود در آب آشامیدنی مانند ای کولای، کلرا و سالمونلا یا پروتوزوآها (به عنوان مثال ژیاردیا و کریپتوسپوریدیوم) و ویروس ها (به عنوان مثال هپاتیت A، فلج اطفال و روتا ویروس) می توانند به بیماری های ناتوان کننده منجر شوند. در برخی نواحی، آب حتی نباید برای مسواک زدن دندان ها مورد استفاده قرار گیرد و باید مراقب باشید که در زیر دوش، هیچ مقداری از آن را قورت ندهید.

چیزهایی که نباید بنوشید

  • از آب شیر اجتناب کنید
  • یخ ساخته شده از آب شیر
  • مخزن های نوشیدنی که از آب شیر استفاده می کنند، به جای آنها نوشابه بطری بخرید.
  • آب میوه ها یا نوشیدنی های لبنی ساخته شده از آب شیر یا آنهایی که غیر پاستوریزه هستند.

چیزهایی که می توانید بنوشید

  • قهوه و چای داغ معمولا یک انتخاب مطمئن است اما مراقب شیر افزوده باشید.
  • آبی که تصفیه شده، جوشانده شده یا فیلتر شده است.
  • آب، نوشابه و نوشیدنی های ورزشی، انتخاب های مطمئن تری هستند.
  • یخ ساخته شده از آب تصفیه شده، حتما سوال کنید!

قاعده کلی برای غذا خوردن سالم، آن است که هر ماده غذایی را بشویید (تحت شرایط مناسب)، آن را پوست بگیرید و کاملا بپزید. دستورالعمل های خاص تر برای سالم غذا خوردن در حین مسافرت عبارتند از:

مواد غذایی که باید از آنها اجتناب کنید

  • بوفه ها یا غذاهایی که برای مدت طولانی در درجه حرارت های مشکوک نگهداری می شوند
  • تخم مرغ های نپخته
  • گوشت ها یا ماهی نپخته (برای کاهش خطر الودگی از پخت نیم پز یا کاملا پخته استفاده کنید)
  • میوه ها و سبزیجاتی که شسته نشده اند یا آنهایی که پوست نمی گیرید.
  • چاشنی هایی که از قبل بسته بندی نشده اند یا با مواد تشکیل دهنده تازه درست می شوند (مانند سالسا یا مایونز)
  • سالادها و هرگونه سبزیجاتی که پخته نمی شوند.
  • محصولات لبنی که به طور محلی و غیر پاستوریزه تهیه می شوند.
  • بستنی های یخی و یخ های طعم دار (هرچند انجماد، برخی از باکتری ها را می کشد اما برای بسیاری فقط رشد را کند می سازد و خطر هنوز هم وجود دارد)
  • غذاهای خیابانی پخته شده در شرایط غیر بهداشتی یا آنهایی که برای مدت طولانی نگهداری می شوند را محدود کنید.
  • گوشت سرد و بشقاب های پنیر

مواد غذایی که می توانید بخورید

  • غذایی که با سفارش مشتری درست می شود و به صورت داغ سرو می گردد.
  • تخم مرغ های کاملا آبپز
  • میوه ها و سبزیجاتی که می توانند در آب تمیز شسته و پوست گرفته شوند.
  • محصولات لبنی پاستوریزه
  • آجیل ها یا مواد غذایی پوست دار

در صورت بیمار شدن، مصرف مایعات کافی برای جلوگیری از کم آبی بدن ضروری است. در مواقع بیماری، مصرف نمک های هیدراتاسیون خوراکی بسته بندی (ORS) را نیز در نظر بگیرید. داروهای بدون نسخه به مدیریت علائم اکثر بیماری های ناشی از غذا کمک خواهند کرد. در حین مسافرت از عقل سلیم تان استفاده کنید و خطرات را تا جایی که می توانید کاهش دهید. و همیشه به یاد داشته باشید که شستن مکرر دستهایتان در آب تمیز، یکی از بهترین و ساده ترین راه ها برای کاهش خطرات و سالم ماندن است!

از دست ندهید...

نظر شما چیست؟

* آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.