تحقیقات جدید نشان می دهند که وزن کردن روزانه ممکن است به شما کمک کند وزن کم کنید یا کاهش وزنتان را حفظ نمایید. در مورد روال روزمره تان فکر کنید. شما دوش می گیرید، دندان هایتان را مسواک می زنید، لباس می پوشید و … اما آیا رفتن روی ترازو باید به بخشی از روال روزمره شما تبدیل شود؟ دانشمندان اینگونه فکر می کنند. برخلاف باور عموم که باید از وزن کردن روزانه اجتناب کرد. چون ممکن است به سرخوردگی، دلسردی یا غم و اندوه منجر شود. اما ممکن است این کار در واقع مفید باشد. محققان از دانشگاه کرنل خواستند که نگاه دقیق تری به توزین روزانه و نوسانات وزن (افزایش وزن، کاهش وزن یا ثابت ماندن وزن) بیندازند تا ببینند که آیا کمکی می کند.

تحقیق

یک مطالعه دو ساله شامل ۱۶۲ فردی که به باشگاه می رفتند (بزرگسالان که در دسته های دارای اضافه وزن یا چاق طبقه بندی شدند) دریافت شرکت کنندگانی که از آنها خواسته شده بود وزنشان را هر روز ثبت کنند و سپس نتایج شان را در جدول وارد کنند، بیشتر مستعد از دست دادن مقدار قابل توجهی وزن و حفظ وزنشان بودند. مطالعه دیگری که شامل دانشجویان جدید بود، از یک گروه خواست که هر روز خودشان را وزن کنند، در حالی که به گروه دیگر گفته شد از وزن کردن خودشان صرفنظر نمایند. گروهی که هر روز خودشان را وزن می کردند، هیچ وزنی اضافه نکردند در حالی که سایر ورودی های جدید، به طور متوسط ۲ کیلو گرم وزن اضافه کردند.

یک مطالعه دیگر با ۹۲ شرکت کننده دارای اضافه وزن نشان داد افرادی که به آنها گفته شده بود که هر روز خودشان را روی یک ترازوی دیجیتالی وزن کنند که پس از آن، اعداد وزنشان را به یک وبسایت می فرستاد که در آنجا می توانستند به همراه مشاوران کاهش وزن نتایج را ببینند، به طور قابل توجهی وزن بیشتری از دست دادند. این مشاوران، نکات آموزشی به همراه تشویق ارائه می دادند.

آنچه مهم است به آن توجه کنید، این واقعیت است که محققان در تمام این مطالعات، هیچ عواقب منفی مانند خلق و خوی افسرده یا علائم اختلال خوردن (پرخوری، پاکسازی یا بالا آوردن غذا و… ) مشاهده نکردند. کارشناسان معتقدند که وزن کردن خودتان به صورت روزانه می تواند به شما کمک کند متمرکز بمانید، انگیزه تان را حفظ کنید و خودتان را پاسخگو نگه دارید. البته کارشناسان همچنین بر این باورند که توزین روزانه برای همه افراد، مفید نیست. برای برخی بهتر است که متوجه تغییر در میزان فیت بودن لباس هایشان یا تغییر در اندازه دور کمرشان شوند تا به آنها کمک کند از مساوی پنداشتن عدد روی ترازو با شان و مرتبه خود اجتناب نمایند.

آن را برای خودتان موثر کنید

هنگامی که صحبت از توزین روزانه می شود، چندین نکته وجود دارد.

  • هر روز خودتان را در یک زمان یکسان وزن کنید. فرقی نمی کند صبح را انتخاب کنید یا بعدازظهر یا شب را اما به یک زمان پایبند بمانید. وزن شما در طول روز به خاطر عوامل مختلفی (که مهم ترین آنها وضعیت آبرسانی بدن تان است) نوسان می کند اما اگر خودتان را در یک زمان ثابت وزن کنید، به احتمال بیشتری یک تصویر دقیق تر از هرگونه افزایش یا کاهش وزن به دست می آورید.
  • از یک ترازو استفاده کنید. یا از ترازوی خانه استفاده کنید و یا از ترازوی باشگاه اما نه هر دو. اگر یکی از آنها دقیق نباشد، اختلاف بین این دو می تواند اطلاعات نادرست ارائه دهد.
  • اگر وزنتان به اندازه کافی سریع پایین نیامد و یا در بدترین حالت بالا رفت، بیش از حد نا امید نشوید. خودتان را جمع و جور کنید، دوباره تمرکز کنید و اصلاحاتی انجام دهید.

اگر وزن کردن خودتان یک روال روزانه باشد، ممکن است به شما کمک کند وزن کم کنید یا دست کم، از بالا رفتن وزن تان جلوگیری کند که بدون یک ترازو که شما را پاسخگو نگه دارد، می تواند به مرور زمان بدون آنکه متوجه اش شوید، اتفاق بیفتد.

احتیاط

این مطالعات شامل هیچ شرکت کننده ای با سابقه اختلال در خوردن نبودند. چرا که این افراد به احتمال زیاد در مورد وزن، وسواس دارند و به رفتارهای ناسالم مانند کاهش شدید کالری یا پرخوری روی می آورند