اکثر اوقات، وقتی حواسمان به غذایمان نیست، پرخوری می‌کنیم. مثلا زمانی که جلوی تلویزیون نشسته‌ایم، یا در حال گفتن و خندیدن با رفقایمان هستیم. پس باید چه کار کرد؟ خب معلوم است، پیشنهادات ما را در نظر بگیرید و حواستان را جمع کنید.

روی غذا خوردن تمرکز کنید

اگر هنگام غذا خوردن، تمرکزتان روی غذا نباشد، کنترل خود را از دست خواهید داد. کار سختی است، اما بهترین کار برای جلوگیری از پرخوری، این است که حواستان را به غذایتان بدهید. به تمام لقمه‌هایی که می‌خورید توجه کنید، آنوقت خواهید دانست چه زمانی دیگر نباید ادامه دهید.

بیشتر آب بنوشید

خب دیگر نیازی نیست از اهمیت آب برایتان بگوییم. اما جالب است بدانید، اغلب اوقاتی که بدن ما تشنه است، ما به اشتباه فکر می‌کنیم گرسنه‌ایم! پس از حالا به بعد، هر زمانی احساس کردید کمی گرسنه هستید، یک لیوان آب بنوشید.

میوه بخورید

حتما نباید انرژی غذا زیاد باشد تا سیر شوید، بلکه حجم غذا مهم است. پس شما می‌توانید در روز خودتان را با میوه‌ها و یا سبزیجات هم سیر کنید، و دقیقا همان احساسی را داشته باشید که وقتی با غذا خوردن سیر می‌شوید. حالا اگر دوست دارید زودتر سیر شوید، میوه‌ها و سبزیجاتی که فیبر بیشتری دارند مصرف کنید.

تعداد وعده‌هایتان را افزایش دهید

وقتی تعداد وعده‌هایتان افزایش پیدا کرده، اما از حجم آنها کاسته شود، به تدریج حجم معده شما کوچک خواهد شد. به همین دلیل، دیگر میل و توانایی پرخوری را از دست خواهید داد. این، یکی از مهم‌ترین رازهای جلوگیری از پرخوری است.

ظرف غذای کوچک انتخاب کنید

هنگامی که ظرف غذایتان کوچک باشد، ناخواسته به بشقاب دوم و سوم که برسید، خودتان حواستان را جمع می‌کنید و دیگر غذایتان را تمام خواهید کرد. اما اگر بشقاب بزرگی انتخاب کرده باشید، همان بشقاب اول می‌تواند باعث مصرف یک کوه کالری شود!

صبحانه مقوی بخورید

همه می‌گویند صبحانه بخورید! پزشک‌ها، متخصصین تغذیه، حتی مربی‌های ورزشی. پس چرا صبحانه نمی‌خوریم خدا می‌داند! این وعده، مهم‌ترین وعده‌ی روز شماست. بدن شما بعد از یک تحمل گشنگی ۷ تا ۸ ساعته، حالا برای شروع به یک روز خوب نیاز به انرژی کافی دارد. اگر این کار را نکردید، دیگر تا شب نسبت به غذا ولع خواهید داشت.

قبل از غذا آب بنوشید و سالاد بخورید

بعضی از خوردنی‌ها و نوشیدنی‌ها هستند، که نسبت به دیگری از کالری‌های خیلی کمتری برخوردارند. پس چه بهتر، که قبل از شروع وعده‌ی غذایی‌مان، بخشی از معده‌ی خود را با آنها پر کنیم، تا مادامی که هنوز به کم خوردن عادت نکرده‌ایم، حداقل کالری زیادی مصرف نکنیم.

بیشتر پروتئین بخورید

پروتئین نسبت به درشت مغذی‌های دیگر، احساس سیری بیشتری می‌دهد، همچنین زمان بیشتری هم شما را سیر نگه می‌دارد. از طرفی، معمولا از انرژی فراهم شده توسط پروتئین، برای ساخت و ترمیم عضلات در بدن استفاده می‌شود. پس بخش مناسبی از وعده‌های غذایی خود را حتما از پروتئین تامین کنید.

آیا تا بحال موفق شده‌اید جلوی پرخوری خودتان را بگیرید؟ شما چه راه‌هایی را برای این منظور پیشنهاد می‌کنید؟