مجله اینترنتی تناسب اندام بانوان و مردان تبلیغات



با ۱ قاشق زیره چربی سوزی تان را ۳ برابر کنید

آیا سعی دارید که بر فلات کاهش وزن غلبه کنید؟ کرفس را کنار بگذارید و به سراغ قفسه ادویه ها بروید. تحقیقی جدید نشان می دهد که پودر زیره می‌تواند به استارت کاهش وزن، کاهش چربی بدن و بهبود سطوح کلسترول ناسالم به طور طبیعی کمک کند.

محققان در دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی در ایران، بطور تصادفی ۸۸ زن دارای اضافه وزن را به دو گروه تقسیم کردند. هر دو گروه به مدت سه ماه مشاوره‌ی تغذیه‌ای دریافت کردند و مصرف روزانه کالری‌شان را حدود ۵۰۰ کالری کاهش دادند. اما یک گروه روزانه به میزان ۳ گرم (کمی کمتر از یک قاشق چایخوری) پودر زیره که در ۱۴۱ گرم ماست مخلوط شده بود، مصرف کردند (همین مقدار ماست به جز زیره به گروه کنترل نیز داده شد). در پایان این آزمایش ۳ ماهه، اعضای گروه زیره، ۱.۵ کیلوگرم  بیشتر از افراد حاضر در گروه غیر زیره که ۶ کیلوگرم وزن کم کرده بودند، کاهش وزن داشتند. مهم تر از آن این است که درصد چربی بدن اعضای گروه زیره حدود ۱۴.۶۴٪ یعنی تقریبا ۳ برابر کاهش ۴.۹۱٪ اعلام شده توسط گروه کنترل، کاهش یافت که ظاهرا به‌ علت اضافه شدن این ادویه‌ی چربی سوز بوده است.

از نظر داخلی نیز مزایایی وجود داشت. سطوح چربی خون مضر یا تری گلیسیرید در گروه زیره ۲۳ درجه کاهش یافت در حالیکه کاهش آن برای گروه کنترل فقط حدود ۵ درجه بود. افرادی که زیره مصرف کردند به طور متوسط نزدیک به ۱۰ درجه از کلسترول بد (LDL) شان کاسته شد در حالیکه گروه کنترل فقط نیم درجه کاهش LDL داشتند.

اما چگونه گروه زیره فقط با خوردن کمی از این ادویه، چنین تغییرات چشمگیری را تجربه کردند؟ اولا، زیره سرشار از فیتوسترول‌ها (مواد شیمیایی گیاهی که مانع جذب کلسترول در بدن می شوند) می باشد. از آنجا که این اولین تحقیقی است که نشان می دهد این ادویه دارای مزایای کاهش وزن است، نویسندگان این مطالعه حدس می زنند که زیره مانند سایر ادویه های تند، سرعت سوخت و ساز را بطور موقت افزایش می دهد.

می خواهید خودتان آن را امتحان کنید؟ از آنجا که زیره مخلوط شده در ماست ساده، جذاب ترین میان وعده ای نیست که می توانیم پیشنهاد کنیم بنابراین در اینجا کاربردهای خوشمزه تر آن را بیان می کنیم:

  • چند قاشق چایخوری زیره‌ی آسیاب شده را به دستور تهیه‌ی سبزیجات کبابی مورد‌علاقه‌تان اضافه کنید. ( به گفته Ian Hemphill نویسنده The Spice & Herb Bible، این ادویه با سیب زمینی شیرین، کدو تنبل، هویج، کدو و گل‌کلم هماهنگی بیشتری دارد).
  • برای تهیه ادویه‌ی تاکوی خانگی، زیره‌ی آسیاب شده را با پودر فلفل قرمز، پودر سیر، پودر پیاز، پاپریکا و فلفل قرمز آسیاب شده مخلوط کنید.
  •  مقدار کمی از آن را به مایونز یا هوموس اضافه کرده و در ساندویچ ها و دیپ ها از آن استفاده کنید.
  •  گواکامولی ملایم تان را با مقداری پودر زیره، تند کنید تا مزه دار شود.
  • زیره‌ی آسیاب شده را روی آجیل یا نخود بو داده بپاشید.
  •  حالا آن را در دستور غذای خوشمزه‌ی زیر امتحان کنید!

خوراک تند با تخم مرغ و سس هلندیز سبز

زمان آماده‌سازی: ۲۰ دقیقه
کل زمان مورد‌نیاز: ۱ ساعت
مناسب برای: ۴ نفر

مواد مورد نیاز:

  • ۵۰۰ گرم سیب زمینی زرد که به اندازه یک تاس متوسط قطعه قطعه شده باشد.
  • ۵۰۰ گرم هویج پوست کنده که به اندازه یک تاس متوسط قطعه قطعه شده باشد.
  • ۲ قاشق غذاخوری روغن زیتون
  • ۱ عدد پیاز زرد متوسط و خرد شده
  • ۱ عدد فلفل جالاپنو یا چیلی سرانو قطعه قطعه شده
  • ۲۵۰ گرم کلم‌پیچ بدون ساقه که به قطعاتی به اندازه‌ی یک لقمه بریده شده باشد.
  • ۱ قاشق چای‌خوری زیره آسیاب شده
  • ۸ عدد تخم مرغ بزرگ
  • ۱ عدد آووکادوی رسیده و قطعه قطعه شده
  • نصف فنجان آب
  • یک چهارم فنجان آب‌لیموی تازه
  • شوید تازه برای سرو

روش پخت:

۱. فر را از قبل تا ۳۷۵ درجه فارنهایت گرم کنید. سیب زمینی ها و هویج ها را در یک ماهیتابه‌ی بزرگ با دیواره صاف قرار دهید و روی آنها را با آب بپوشایند. روی حرارت متوسط آن را جوش بیاورید و بپزید تا تقریبا نرم شود (حدود ۸ تا ۱۰ دقیقه). آب آن را خالی کنید و کنار بگذارید.

۲. در ماهی تابه روغن بریزید و آن را روی حرارت متوسط گرم کنید. پیاز و جالاپنو را اضافه کنید و حدود ۵ دقیقه بپزید تا نرم شوند. هویج ها و سیب زمینی ها را اضافه کنید و حدود ۲ دقیقه بپزید. کلم، زیره، نصف قاشق چای‌خوری نمک و نصف قاشق چای‌خوری فلفل را اضافه کرده و مخلوط کنید و حدود ۲ دقیقه بپزید تا نرم شود. با یک قاشق بزرگ، مخلوط موجود را در ماهیتابه به چهار بخش تقسیم کنید و در هر بخش ۲ عدد تخم مرغ بزنید. حدود ۱۰ تا ۱۵ دقیقه به آن حرارت دهید تا تخم مرغ ها سفت شوند.

۳. در حالیکه تخم مرغها می پزند، آوکادو، آب، آب‌لیمو، یک چهارم قاشق چای‌خوری نمک و یک چهارم قاشق چای‌خوری فلفل را در یک مخلوط کن ترکیب کنید و بصورت پوره نرم درآورید. ۲ قاشق غذاخوری دیگر آب اضافه کنید تا مخلوط دارای غلظتی سس مانند شود. غذا را سرو کنید و روی آن سس هلندیز آووکادو و شوید تازه بریزید.
ارزش تغذیه‌ای در هر وعده: ۴۵۸ کالری، ۱۹ گرم پروتئین، ۴۴ گرم کربوهیدرات، ۹ گرم قند، ۲۴ گرم چربی، ۵ گرم چربی اشباع، ۶۰۷ میلی گرم سدیم.

اشتراک:


2 دیدگاه

  1. با سلام. ببخشید کاربرد فر را در این دستور غذا نفرمودید. الان فر بیخودی روشن است و همه غذاها روی ماهیتابه تفت دیده و درست شده است. ممنون. :)

نظر خود را بیان کنید