هوس های غذایی می توانند در هنگامی که بدن تان به شما می گوید به کدام مواد غذایی نیاز دارد، مفید باشند اما می توانند به زیاده روی در مصرف هله هوله و افزایش وزن ناخواسته نیز منجر شوند. یا نشانه ای از یک وضعیت پزشکی باشند. بنابراین اگر به طور ناگهانی دچار هوس های غذایی می شوید، به نفع تان است که دلیلش را پیدا کنید.

۱- کمبود مواد مغذی

به استثنای شیرینی ها و سایر قندهای افزوده، اگر شما هوس مواد غذایی خاصی می کنید، ممکن است دچار کمبود برخی مواد مغذی ضروری باشید. به عنوان مثال اگر شما هوس گوشت می کنید، ممکن است دچار کمبود آهن یا پروتئین باشید و اگر میوه و سبزیجات می خواهید، بدن تان ممکن است دچار کمبود برخی ویتامین ها، مواد معدنی یا فیبر باشد. هوس کردن مواد لبنی ممکن است نشانه آن باشد که بدن شما به کلسیم یا ویتامین D بیشتری نیاز دارد. مصرف یک مکمل مولتی ویتامین روزانه به جلوگیری از کمبود مواد مغذی کمک می کند.

۲- شرایط پزشکی و داروها

اگر هوس غذاهای شور می کنید، می تواند نشانه یک وضعیت پزشکی زمینه ای باشد، یا اینکه مقدار زیادی سدیم از طریق تعریق از دست می دهید. به گفته مایوکلینیک، خوردن نمک می تواند به این معنا باشد که شما نارسایی آدرنال (بیماری آدیسون) یا یک اختلال کلیوی نادر (سندرم بارتر) دارید. مطالعه سال ۲۰۰۸ که در فیزیولوژی و رفتار منتشر شد، گزارش می دهد که مصرف برخی داروها مانند فوروزماید، مدرهای لوپ یا اسید اتاکرینیک نیز می تواند ولع شما برای غذاهای شور را افزایش دهد.

۳- محرومیت از خواب

محرومیت از خواب با افزایش وزن در مطالعات متعدد مرتبط دانسته شده است و تحقیقات نشان می دهد که کمبود خواب به هوس های غذایی نیز منجر می شود. یک مطالعه در سال ۲۰۱۳ که در ارتباطات طبیعت منتشر شد، گزارش می دهد که کمبود خواب با خوردن مواد غذایی پر کالری تر مانند غذاهای شیرین، شور و نشاسته ای مرتبط است. مراکز کنترل و پیشگیری از بیماری (CDC) پیشنهاد می کند برای کمک به جلوگیری از مصرف کالری بیش از حد و افزایش وزن ناخواسته، سعی کنید حدود ۷ تا ۸ ساعت در شب بخوابید.

۴- نوسانات هورمونی

هنگامی که هورمون های شما از تعادل خارج می شوند، شما ممکن است متوجه شوید که هوس خوردن غذاهای خاصی را پیدا کرده اید. به عنوان مثال بسیاری از خانم ها در طول بارداری یا در زمان های خاصی در طول چرخه های قاعدگی شان، نوسانات هورمونی را تجربه می کنند. به علت چنین نوسانات هورمونی، شما ممکن است بیشتر از حد معمول غذا بخورید یا هوس غذاهای شور یا شیرین کنید. نسخه سال ۲۰۱۳ از Psychology Today گزارش می دهد که متداول ترین مواد غذایی که زنان آمریکایی در طول بارداری هوس می کنند، عبارتند از مواد لبنی و غذاهای شیرین مانند آب میوه، میوه و شکلات. انتشارات سلامت هاروارد خاطر نشان می کند که نوسانات هورمونی ناشی از استرس ممکن است مسئول خوردن غذاهای شیرین و پرچرب باشند.

۵- وابستگی به شکر

اگرعمدتا هوس غذاهای شیرین و قند دار می کنید، ممکن است به قند وابستگی پیدا کرده باشید. یک بررسی در سال ۲۰۱۳ دریافت که مصرف قند و سایر غذاهای شیرین به احساسات پاداش و هوس هایی مشابه و احتمالا بیشتر از مواد مخدر اعتیادآوری مانند کوکائین منجر می شود. مطالعه دیگری در سال ۲۰۱۰ دریافت که حتی شیرین کننده های بدون کالری می توانند هوس قند و وابستگی را القا کنند چون طعم شیرین دارند و می توانند منجر به افزایش وزن ناخواسته شوند.