۱۰ فایده رژیم‌های کم کربوهیدرات و کتوژنیک برای سلامتی

  1. کاهش قند خون و سطوح انسولین با یک بهبود عمده در دیابت نوع ۲

هنگامیکه ما کربوهیدرات می‌خوریم، آنها در دستگاه گوارش به قندهای ساده (عمدتا گلوکز) تجزیه می‌شوند. از آنجا، آنها وارد جریان خون شده و سطوح قند خون را بالا می‌برند. از آنجا که قند خون بالا سمی است، بدن با هورمونی به نام انسولین واکنش نشان می‌دهد که به سلول‌ها می‌گوید گلوکز را به داخل سلول‌ها بیاورند و شروع به سوزاندن یا ذخیره سازی آنها کنند.

برای افرادی که سالم هستند، این واکنش سریع انسولین، افزایش قند خون را به حداقل می‌رساند تا مانع صدمه زدن آن به ما شود. با اینحال افراد بسیار زیادی هستند که مشکلات عمده‌ای با این سیستم دارند. آنها دچار مقاومت به انسولین هستند، یعنی سلول‌ها، انسولین را تشخیص نمی‌دهند؛ بنابراین برای بدن سخت‌تر می‌شود که قند خون را به داخل سلول‌ها ببرد.

این مسئله می‌تواند به یک بیماری به نام دیابت نوع ۲ منجر شود که در آن، بدن قادر به ترشح انسولین کافی برای پایین آوردن قند خون بعد از غذا خوردن نمی‌باشد. این بیماری، امروزه بسیار شایع بوده و حدود ۳۰۰ میلیون نفر در سراسر جهان را گرفتار کرده است.

در واقع یک راه حل بسیار ساده برای این مشکل وجود دارد، با کاهش کربوهیدرات‌ها، شما نیاز به آن همه انسولین را برطرف می‌کنید. نتیجتا هم قند خون و هم انسولین کاهش می‌یابند.

به گفته دکتر اریک وستمن که بسیاری از بیماران دیابتی را با استفاده از یک رویکرد کم کربوهیدرات درمان کرده، او باید در اولین روز، دوز انسولین آنها را تا ۵۰٪ کاهش می‌داد. در یک مطالعه روی بیماران دیابتی نوع دو، ۹۵.۲٪ از آنها در عرض ۶ ماه، موفق به کاهش یا حذف داروی کاهنده قند خونشان شدند.

اگر شما در حال حاضر از داروی کاهنده قند خون استفاده می‌کنید، قبل از ایجاد تغییر در مصرف کربوهیدراتتان حتما با پزشکتان صحبت کنید، زیرا ممکن است نیاز باشد دوز مصرفی شما به منظور جلوگیری از هیپوگلیسمی تغییر داده شود.

حرف آخر: بهترین راه برای کاهش قند خون و سطوح انسولین، کاهش مصرف کربوهیدرات هاست. همچنین یک راه بسیار موثر برای درمان و احتمالا حتی معکوس کردن روند دیابت نوع دو است.