افسانه کوکی با چربی ترانس صفر

چربی ترانس در حال حاضر به این معروف است که خطر ابتلای شما به بیماری قلبی را به طور قابل توجهی افزایش می دهد. در واقع انتشارات سلامت هاروارد گزارش می دهد که چربی ترانس، ناسالم ترین نوع چربی است که شما می توانید بخورید. متاسفانه فقط به این خاطر که کوکی ها با عناوین چربی ترانس صفر یا بدون چربی ترانس به بازار عرضه می شوند، به این معنا نیست که واقعا اینطور است.

چربی ترانس چیست؟

اکثر چربی های ترانس توسط فرآیندی به نام هیدروژناسیون ساخته می شوند که عبارت است از اضافه کردن هیدروژن به روغن های گیاهی برای جامد کردن چربی ها در دمای اتاق، بهبود بافت غذاها و افزایش عمر مفید. سازمان غذا و داروی ایالات متحده (FDA) خاطر نشان می کند که این روغن های گیاهی نیمه هیدروژنه، منبع اصلی چربی ترانس در ایالات متحده هستند. به گفته انجمن قلب آمریکا، چربی ترانس معمولا در کوکی ها، شیرینی ها، دونات ها، سیب زمینی سرخ کرده، مارگارین سفت، خمیر پای، پیتزاهای منجمد، کراکرها، کیک ها و بیسکویت ها وجود دارد. همچنین چربی های ترانس به طور طبیعی (در مقادیر کم) در گوشت ها و مواد لبنی نیز یافت می شوند.

آیا کوکی های با چربی ترانس صفر، عاری از چربی ترانس هستند؟

فقط به این خاطر که محصولات غذایی (از جمله کوکی ها) ادعا می کنند عاری از چربی ترانس هستند و ۰ گرم چربی ترانس را روی برچسب حقایق تغذیه ای لیست می کنند، بدین معنا نیست که به طور کامل عاری از چربی ترانس هستند. به گفته FDA، تا زمانی که یک ماده غذایی حاوی کمتر از نیم گرم چربی ترانس در هر وعده باشد، تولید کنندگان مواد غذایی می توانند به آن ماده غذایی، برچسب ۰ گرم چربی ترانس بزنند. با این حال خوردن مقادیر زیادی از مواد غذایی با حتی یک چربی ترانس کم می تواند مصرف چربی ترانس شما را به طور قابل توجهی افزایش دهد. FDA، پیشنهاد می کند که لیست مواد تشکیل دهنده هر ماده غذایی را بخوانید تا متوجه شوید که آیا حاوی چربی ترانس است یا نه. به دنبال روغن نیمه هیدروژنه در لیست باشید که منبع اصلی چربی ترانس در ایالات متحده است.

چرا چربی های ترانس همچنان در مواد غذایی وجود دارند؟

FDA، اقداماتی برای کاهش قابل توجه چربی ترانس در فرآورده های غذایی انجام داده است مانند ملزم کردن تولید کنندگان مواد غذایی به ثبت کردن چربی ترانس روی برچسب های مواد غذایی. در واقع انتشارات سلامت هاروارد خاطرنشان می کند که برخی دولت های محلی، چربی های ترانس در غذاهای رستورانی را ممنوع کردند و آن چربی های ترانس به آرامی در حال ناپدید شدن از مواد غذایی تولیدی هستند. با این حال FDA می گوید در حالی که تولید کنندگان مواد غذایی به حذف روغن های نیمه هیدروژنه از مواد غذایی تشویق می شوند اما چربی ترانس هرگز به طور کامل از فرآورده های غذایی حذف نخواهد شد چون این چربی ها به طور طبیعی در مقادیر بسیار ناچیز در گوشت، لبنیات و برخی روغن ها وجود دارند.

نظر شما چیست؟

* آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

تلگرام مجله تناسب اندام

نکته و ترفندهای تناسب اندام، فقط مخصوص شما!