۶ ماده غذایی عجیب برای مبارزه با سرماخوردگی

آبریزش بینی، گرفتگی، گلو درد و عطسه بله بنظر می رسد که یک سرماخوردگی باشد. در حالیکه علائم سرماخوردگی، متفاوت هستند و می توانند شامل سر درد و تب نیز باشند، اما همه سرماخوردگی ها ، عفونتهای تنفسی هستند که توسط بیش از ۲۰۰ ویروس، ایجاد می شوند. با ویروسهای بسیار زیادی که منتظر حمله کردن به بدنتان هستند، یک راه دیگر آن است که فکر کنید سرماخوردگی توسط یک سیستم ایمنی ضعیف که به ویروسها اجازه می دهد در بدنتان سکنی گزینند، بوجود می آید.

جکی نیوجنت، RDN، سرآشپز، متخصص تغذیه و نویسنده کتاب «The With or Without Meat Cookbook» می گوید: هیچ ابرغذای جادویی برای مبارزه با سرماخوردگی وجود ندارد. با اینحال مواد غذایی و مواد مغذی متعددی هستند که می توانند نقشهای مفیدی در جلوگیری یا درمان سرماخوردگی ایفا کنند. این مسئله، از روش تغذیه متداول مصرف انواع مواد غذایی، حمایت می کند. از ساردین و قارچ گرفته تا انواه نوشیدنی، سعی کنید برای حفظ یا بدست آوردن مجدد یک سیستم ایمنی سالم، انواع این ۷ ماده غذایی را در رژیم غذایی تان جای دهید.

  1. ساردین

ماهی های چرب، سرشار از چربیهای امگا۳ هستند که تحقیقات نشان می دهد به کاهش خطر ابتلا به بیماری قلبی و التهاب در بدن کمک می کنند. بعلاوه، یک مطالعه جدید حیوانات که در مجله Leukocyte Biology منتشر شد، نشان می دهد که ممکن است امگا۳ ها با افزایش عملکرد سلولهای ایمنی به تقویت سیستم ایمنی بدن نیز کمک کنند. ممکن است تعجب کنید که در بحث امگا۳ ها، ساردین از سایر همتایان ماهی اش پیشی می گیرد.

یک وعده ۳ اونسی از ساردین کنسرو شده، ۱۲۵۹ میلی گرم امگا۳ فراهم می کند، در حالیکه همین مقدار ماهی قزل آلای رنگین کمان ۹۰۵ میلی گرم، سالمون ۸۴۰ میلی گرم و ماهی تن کنسروی ۱۹۶ میلی گرم امگا۳ دارند. ساردین همچنین سایر مواد مغذی مهم برای قوی نگه داشتن سیستم ایمنی شما را نیز فراهم می کند. بعنوان مثال، یک قوطی کوچک ماهی ساردین ارگانیک صید آزاد در روغن زیتون، دارای ۱۲۰ کالری و ۱۳ گرم پروتئین است و کلسیم و ویتامین D برای سلامت مطلوب را نیز فراهم می کند.

  1. فلفل دلمه ای زرد

اغلب اوقات هنگامی که مردم احساس بیماری می کنند، اولین چیزی که بسراغش می روند، ویتامین C است. یکی از بهترین منابع ویتامین C، فلفل دلمه ای زرد است. یک عدد فلفل دلمه ای زرد بزرگ، ۵۶۸ درصد از ویتامین C مورد نیاز روزانه شما را تامین می کند. در دهه ۱۹۳۰، ویتامین C برای اولین بار از گلوکز مشتق شد و اینگونه تصور می شد که عفونتهای تنفسی را درمان می کند.

از آن پس، تحقیقات نشان داده اند که مصرف ویتامین C در واقع از سرماخوردگی جلوگیری نمی کند اما هنوز به فلفل هایتان بی محلی نکنید، ویتامین C ممکن است در کمک به تسکین علائم سرماخوردگی، نقش داشته باشد. جکی نیوجنت، RDN می گوید «تحقیقات نشان می دهند که مصرف مکمل ویتامین C بطور منظم در سطوحی بالاتر از مقدار مورد نیاز روزانه ممکن است به کوتاه تر کردن مدت زمان سرماخوردگی و کاهش شدت علائم آن کمک کند. » علاوه بر این، تحقیقات نشان می دهند که مصرف ویتامین C برای تقویت سیستم ایمنی برخی افراد بسیار مهم است، افراد مسن، سیگاریها، ورزشکاران حرفه ای و کودکان.

  1. قارچ

قارچ ها غنی از ویتامین های B، سلنیوم و آنتی اکسیدانها هستند و سالهاست که تصور می شود دارای مزایای تقویت کنندگی سیستم ایمنی هستند. جکی نیوجنت می گوید «قارچ ها دارای اثرات ضدویروسی هستند و مصرف آنها ممکن است با افزایش تولید سلولهایی که با عفونت مبارزه می کنند، مرتبط باشد. کاهش مقدار ماده معدنی سلنیوم با خطر بالاتر ابتلا به علائم آنفولانزای پیشرفته، مرتبط دانسته شده است. ویتامین های B در قارچها به قوی نگه داشتن سیستم ایمنی کمک می کنند.

نیوجنت می افزاید: قارچهای مایتاکه و شیتاکه، بخصوص حاوی مواد مغذی گیاهی هستند که بنظر می رسد توانایی تقویت سیستم ایمنی را دارند. قارچهای شیتاکه را سرخ کنید و آنها را با کمی پنیر بز و سبزیهای تازه در املت بریزید یا روی قارچهای مایتاکه تازه، روغن زیتون، نمک و فلفل بپاشید، سپس آنها را گریل کرده و روی سالاد یا با یک تخم مرغ رویشان، سرو کنید.

  1. سوپ مرغ

بله، علم نیز از این باور قدیمی که سوپ به درمان سرماخوردگی کمک می کند، حمایت می نماید. در ابتدایی ترین سطح، این مایع گرم، آبرسان است، به شل کردن ترشحات کمک می کند و گلو درد را تسکین می دهد. علاوه بر این، تحقیقات اولیه نشان می دهند که مواد تشکیل دهنده در سوپ مرغ ممکن است خواص درمانی منحصربفردی داشته باشند. کارولین کافمن، RDN می گوید: یک مطالعه که در مرکز پزشکی دانشگاه نبراسکا انجام شد، چیز بیشتری را کشف کرد: آبگوشت، سبزیجات و مرغ در سوپ تست شده رد آزمایشگاه، همگی خواص ضدالتهابی از خودشان نشان دادند.

محققان، حرکت نوتروفیل ها(سلولهای سفید خون) را مطالعه کردند و کشف نمودند که توسط سوپ مرغ، کاهش یافتند. این نشان می دهد که سوپ مرغ ممکن است اثر ضدالتهابی داشته باشد که می تواند علائم را تسکین داده و عفونت دستگاه تنفسی فوقانی را کوتاهتر کند. دستور سوپ بکار رفته در این مطالعه، شامل مرغ، پیاز، سیب زمینی شیرین، زردک، شلغم، هویج، ساقه های کرفس، جعفری، نمک و فلفل بود.

  1. میوه های مرکبات با پوست

از آنجا که میوه های مرکبات حاوی ویتامین C هستند، مصرف آنها بطور منظم، یک ایده خوب برای قوی نگه داشتن سیستم ایمنی شماست. یک پرتقال متوسط، ۱۱۷ درصد از مقدار ویتامین C روزانه شما را تامین می کند.

کارولین کافمن میگوید: آنتی اکسیدانهایی مانند ویتامین C، بوسیله مبارزه با رادیکالهای آزاد، ایمنی بدن را تقویت می کنند. اما ممکن است میوه های مرکبات برای افرادی که از سرماخوردگی شدید رنج می برند، یک فایده دیگر نیز داشته باشد.

جکی نیوجنت می گوید: یک ماده شیمیایی موجود در پوست مرکبات به نام «لیمونن» می تواند نقش بالقوه ای در درمان برونشیت ایفا کند، هر چند به تحقیقات بیشتری در این زمینه نیاز است. اطلاعات اولیه نشان می دهند که لیمونن ممکن است به مبارزه با سرطان کمک کند و به کاهش وزن یاری برساند.

یک راه آسان برای جای دادن پوست مرکبات در رژیم غذایی تان، درست کردن سس سالاد با آنهاست. نیوجنت توصیه می کند آب پرتقال تازه و مقداری پوست پرتقال رنده شده را با روغن زیتون و مقدار کمی آبلیمو مخلوط کنید

  1. زنجبیل

شما خواه زنجبیل را در کوکی های تعطیلات تان ترجیح می دهید یا در خوراک گوشت گاو و بروکلی، آن یک ادویه همه کاره با یکی از طولانی ترین سوابق دارویی است. بیش از ۲ هزار سال است که طب شرقی، زنجبیل را برای کمک به درمان و پیشگیری از مشکلات سلامتی متعدد توصیه کرده است.

کارولین کافمن، RDN، متخصص تغذیه مستقر در لس آنجلس و وبلاگ نویس سلامت در Caroline Kaufman Nutrition می گوید: هزاران سال است که زنجبیل برای افراد مبتلا به سرماخوردگی در ژاپن، چین و در طب آیورودا توصیه شده است.

گمان می رود که چای زنجبیل در ابتدای یک سرماخوردگی بدون تب، مفید باشد و ممکن است به برطرف کردن تهوع نیز کمک کند. بعلاوه، خوردن یک فنجان گرم چای زنجبیل تازه با عسل و آب لیمو می تواند یک راه آرامش بخش برای شل کردن ترشحات و کاهش ناراحتی و تهوع باشد. در حالیکه مشخص شده زنجبیل برای تهوع مربوط به بارداری مفیداست اما قبل از مصرف آن با پزشکتان مشورت کنید تا بفهمید چه چیزی برای شما توصیه می شود.

شما چه فکری می کنید؟

وقتی فکر می کنید در حال مریض شدن هستید، چگونه در چیزهایی که می خورید، تغییر ایجاد می کنید؟ آیا دفعه بعدی که احساس کردید دارید سرما می خورید، هیچ یک از این مواد غذایی را امتحان می کنید؟ نظراتتان را در زیر با ما در میان بگذارید.