چگونه آگاهانه غذا بخوریم؟

آیا شما از آن دسته افراد هستید که بدون توجه به نوع غذا، هر آنچه جلویتان میگذارند میخورید؟ این یعنی بی توجه غذا خوردن.

آگاهانه غذا خوردن به معنی دنبال کردن مد روز در غذا نیست. بلکه، دقیقا برعکس است. آگاهانه غذا خوردن به معنی توجه کامل کردن به آنچه میخورید و چگونگی خوردن آن است. که این موضوع باعث میشود تا انتخابهای غذایی بهتری داشته باشید و ارتباط سالم با غذا برقرار کردن را در خودتان پرورش دهید.

کشف راههای زیر باعث می شود تا بر روی غذایتان تمرکز کنید.

  1. هدفمند غذا بخورید.

این واضح است که خوردن یک کیسه یا جعبه از چیزی، یک عمل ناهشیارانست. خود را به این عادت دهید که قبل خوردن هر چیز مقدار کمی از آن را در ظرفتان بریزید. این باعث میشود که آگاه شوید که در حال خوردن چه چیز و به چه مقدار هستید.

  1. با حس گرسنگی تان رو راست باشید.

گرسنگی “واقعی” بسیار متفاوت از گرسنگی “درکی” است که اغلب نشانه ای از خستگی یا علامت تعویق است. برای مثال اگر در دو ساعت گذشته چیزی خورده اید پس شما بصورت فیزیکی گرسنه نیستید. بهترین راه برای ارزیابی گرسنگی این است که به مقدار گرسنگی تان از عدد 1 تا 10 امتیاز بدهید.

هدفتان از خوردن غذا باید تا زمانی باشد که احساس رضایت کنید. پس خودتان را گرسنه رها نکنید.

  1. حواستان را پرت کنید.

 بیشتر مواقع گرسنگی دستوری ست که بصورت اتوماتیک داده میشود و مانند کاری ست که در لیست کارهای روزمره مان باید تیک بزنیم. اگر از آن دسته افراد هستید که به سختی میتوانید دور از میز کارتان غذا بخورید و یا شامتان را همراه با چرخیدن در رسانه های اجتماعی میخورید، خودتان را در چالش “غذا خوردن بدون چند کار را باهم انجام دادن” قرار دهید.

مطالعات نشان داده است غذا خوردن با حواس پرت، باعث میشود که  مغز فرمان مقدار غذایی که مصرف کرده اید را به سختی دریافت کند و این باعث می شود شما غذای بیشتری مصرف کنید. پس برای غذا خوردنتان زمان خاص اختصاص دهید.

  1. بجوید، بجوید و بجوید.

جویدن غذا اولین مرحله از هضم است. پس نجویدن غذا باعث ایجاد سوء هاضمه، عدم جذب مواد غذایی، درد و نفخ می شود. جویدن همچنین باعث میشود که شما کالری کمتری دریافت کنید و زودتر و سریعتر احساس سیری کنید. و نتیجه آخر اینکه جویدن باعث میشود کمتر غذا بخورید.

مطمئن شوید که هر لقمه را حداقل ده بار می جوید، بین هر بار خوردن لقمه، قاشق و چنگالتان را رها کنید و سعی کنید با چاپ استیکس (چوب هایی که ژاپنی ها برای خوردن غذا از آنها استفاده می کنند) غذا بخورید چون هم جذاب تر است و هم باعث میشود کمتر غذا بخورید.

  1. چک کنید.

وقتی حدود نیمی از غذایتان را خوردید خودتان را چک کنید و ببینید چه احساسی دارید. آیا احساس پر بودن دارید؟ چقدر دیگر غذا میخواهید بخورید تا راضی شوید؟ پیدا کردن عادت صبر کردن و چک کردن باعث می شود تا شما همانقدر که نیاز دارید، غذا مصرف کنید و نه همانقدر که فکر می کنید باید مصرف کنید. گاهی مادرتان اشتباه می کند – شما نیاز به آنهمه غذایی که در بشقابتان هست، ندارید.


یادداشت مترجم: در قسمتی از متن عبارت zen your diet  نوشته شده بود. Zen   به معنی تمرکز است اما عبارت The zen diet عبارتی ست که راهبان بودایی از آن استفاده میکنند The zen diet . دارای سه قاعده اصلی است: حیوانات را نکشتن (گیاهخوار بودن)، خوردن غذا سه بار در روز که شامل میوه جات و سبزی جات باشد، و طعم دار نکردن غذاها. هدف از این رژیم این است که بدن با مصرف سبزیجات پاک شود و به موجودات زنده و حیوانات آسیبی وارد نشود.

نویسنده: Kathleen Alleaume

مترجم: نرمین محمدطاولی