مدت زمانی که شما می توانید غذاها را در یخچال نگه دارید به غذا، و به تاریخ انقضای آن بستگی دارد. برخی غذاها می‌توانند مدت زمان طولانی در یخچال بمانند و همچنان برای خوردن بی خطر باشند. راهنماهایی وجود دارند که کمک می کنند بدانید تا چه زمانی می‌توانید غذایی را نگه دارید یا آن را دور بریزید تا خطر بیماری‌های مربوطه را برای خود پایین نگه دارید. 

باقیمانده‌ها

طبق گفته ی وزارت کشاورزی ایالات متحده (USDA) تا زمانی که غذای خود را کاملا بپزید و باقیمانده‌ها را در مدت دو ساعت از سرو آن در یخچال بگذارید، می توانید باقیمانده‌های غذایتان را سه تا چهار روز در یخچال نگهداری کنید. در حالیکه خوردن غذاهای باقیمانده بعد از چهار روز نگهداری در یخچال، ممکن است شما را بیمار نکند، اما شانس شما برای ابتلا به بیماری‌های مربوط به غذا را افزایش می دهد. USDA همچنین اشاره می کند که باقیمانده‌ها را می توان به شکل سالم برای سه تا چهار ماه فریز کرد، و سه تا چهار روز بعد از ذوب کردن مجدد، آن را نگه داشت. 

گوشت خام و تخم مرغ

تعداد روزهایی که باید گوشت خام و تخم مرغ را در یخچال نگه دارید، به عوامل مختلفی بستگی دارد. اگر بسته بندی گوشت خام یا تخم مرغ، تاریخ مصرف بر روی خود دارد، محصول را بعد از آن تاریخ دور بریزید تا احتمال بیمار شدن خود را کاهش دهید. اما می توان به طور کلی گوشت خام و تخم مرغ را با استفاده از دستورالعمل های زیر نگه داشت:

  • مرغ، بوقلمون، سوسیس، گوشت چرخ کرده: ۱ تا ۲ روز بعد از زمان فروش
  • گوشت گاو، بره و گوساله: ۳ تا ۵ روز بعد از زمان فروش
  • تخم مرغ: ۳ تا ۵ هفته بعد از زمان فروش

بعد از پختن کامل گوشت خام یا تخم مرغ، می توانید این غذاها را به شکل سالم، به مدت مشابه با غذاهای باقیمانده در یخچال نگه دارید، یعنی سه یا چهار روز. 

لبنیات

در مورد غذاهای لبنی مثل شیر، ماست، پنیر و کره، از تاریخ انقضا برای تعیین اینکه چه مدت می‌توانید آنها را به شکل سالم در یخچال نگه دارید استفاده کنید. بسیاری از محصولات لبنی مثل شیر، به مدت دو یا سه هفته به شکل سالم و بی خطر باقی می‌مانند. پنیرها و شیر سویا ممکن است چند ماه سالم بمانند.

  • طبق گفته ی دانشگاه کلمسون، شیر و خامه را ۱ تا ۵ روز بعد از حداکثر زمان فروش نگه دارید.
  • این دانشگاه اشاره می کند که ماست را به مدت ۷ تا ۱۰ روز بعد از حداکثر زمان فروش در یخچال نگه دارید.
  • دپارتمان سلامت و خدمات انسانی ایالات متحده پیشنهاد می کند اگر شیر یا ماست شما به مدت بیش از دو ساعت در دمای اتاق نگه داشته شده است، آن را دور بریزید.
  • پنیرهای سفت و کره معمولا برای ماندن در دمای اتاق تا ۴ ساعت مشکلی ندارند.
  • اگر شیر یا ماست مزه ترش می‌دهد، آنرا دور بریزید.
  • اگر علائم قابل مشاهده ای از کپک بر روی پنیر می بینید، آن را دور بریزید. 

میوه‌ها و سبزیجات

بسیاری از میوه‌ها و سبزیجات تازه، تاریخ انقضا ندارند، پس می‌توانید تخمین بزنید چه زمانی آنها را دور بریزید. به طور کلی، میوه‌ها و سبزیجات تازه از چند روز تا چند هفته پیش از خراب شدن، در یخچال به شکل سالم باقی می‌مانند. اگر متوجه خرابی، بافت لزج، بوی غیر طبیعی، کپک یا تغییر رنگ دیگری شدید، میوه ها و سبزیجات را دور بریزید.