6 فایده عمده زنجبیل برای مغز و بدن

به عنوان یکی از چاشنی های مورد استفاده در رژیم غذایی امروز، جای تعجب نیست که زنجبیل دارای مزایای بسیار چشمگیر است. زنجبیل با طعم تند و خوشمزه ای که دارد دارای طیف وسیعی از مزایای سلامتی است.

زنجبیل یک چاشنی همه کاره است و استفاده از آن بسیار آسان است. زنجبیل عمدتا به دلیل آنتی اکسیدان ها، خواص ضد التهابی و محتوای ترکیبات درمانی مانند گینگرول، شوگاول، پارادول و زینرن دارای فواید سلامتی بسیار زیادی است.

این چاشنی پرفایده به صورت های مختلف از جمله به صورت تازه، خشک شده، پودر، روغن یا آبمیوه موجود است.

به راحتی می توانید این چاشنی خوش طعم را به رژیم غذایی تان اضافه کنید و از فواید و تاثیر ماندگار آن بر روی جنبه های مختلف سلامتی بهره مند شوید. حال سوالی که مطرح می شود این است که چه زنجبیلی خوب است و چگونه باید آن را در رژیم غذایی قرار دهیم؟

درباره خواص زنجبیل مقالات زیادی در سطح اینترنت منتشر شده است در این مطلب علاوه به بررسی این خواص و مواردی که باید در مورد این چاشنی بی نظیر بدانید، به نحوه مصرف و نگهداری زنجبیل نیز خواهیم پرداخت.

زنجبیل و ریشه زنجبیل چیست؟

زنجبیل که به نام زینگبر ( Zingiber officinale ) نیز مشهور است یک گیاه گلدار است که با زردچوبه و هل بسیار مرتبط است. ساقه زیر زمینی، یا rhizome، از گیاه زنجبیل معمولا به عنوان ریشه آن شناخته می ‌شود و به خاطر خواص دارویی بسیاری که دارد، مشهور است.

فواید سلامتی زنجبیل به خوبی مستند شده و هزاران سال است که به خاطر خواص دارویی اش در سراسر جهان به عنوان درمان طبیعی مورد استفاده قرار گرفته ‌است. در حقیقت متون باستانی چینی، رومی، یونانی، عربی و سانسکریت، همگی استفاده از ریشه زنجبیل را برای کمک به بهبود سلامت و رفاه مستند کرده ‌اند.

از مبارزه با عفونت ‌ها تا کاهش کلسترول و کاهش وزن، واضح است که اضافه کردن ریشه زنجبیل به رژیم غذایی شما می‌ تواند تاثیر زیادی بر سلامت تان داشته باشد.

ترکیبات زنجبیل:

زنجبیل شامل مجموعه ای متنوع از ویتامین ها و مواد معدنی مهم است. علاوه بر این، زنجبیل حاوی gingerol، ترکیبی با ویژگی‌ های آنتی ‌اکسیدان قوی و ضد التهابی قوی است که با مزایای سلامتی منحصر به فرد مرتبط است.

100 گرم (حدود 3.5 اونس) زنجبیل خام شامل تقریبا:

  • 80 کالری
  • 8 گرم کربوهیدرات
  • 8 گرم پروتئین
  • 7 گرم چربی
  • 2 گرم فیبر رژیمی
  • 415 میلی گرم پتاسیم (12 درصد DV)
  • 2 میلی گرم مس (11 درصد DV)
  • 2 میلی گرم منگنز (11 درصد DV)
  • 43 میلی گرم منیزیم (11 درصد DV)
  • 5 میلی گرم ویتامین C (8 درصد DV)
  • 2 میلی گرم ویتامین B6 )8 درصد DV)
  • 7 میلیگرم نیاسین (4 درصد DV)
  • 34 میلی گرم فسفر (3 درصد DV)
  • 6 میلی گرم آهن (3 درصد DV)

علاوه بر مواد مغذی ذکر شده در بالا، زنجبیل حاوی مقدار کمی کلسیم، روی، پانتوتنیک اسید، ریبوفلاوین و تیامین است. با این حال، در نظر داشته باشید که اکثر مردم فقط مقدار کمی زنجبیل مصرف می کنند، بنابراین باید با انواع مواد مغذی دیگر ترکیب شود تا نیازهای مغذی شما را تامین کند.

فهرست فواید درمانی زنجبیل
فهرست فواید درمانی زنجبیل

12 فایده زنجبیل

  1. به درمان تهوع کمک می کند:

از گذشته تا کنون، زنجبیل به عنوان یک درمان طبیعی برای بیماری های دریایی و حالت تهوع صبحگاهی مورد استفاده قرار گرفته است. نتایج حاصل از ۱۲ مطالعه متشکل از ۱،۲۷۸ زن باردار حاکی از آن است که زنجبیل در کاهش علایم حالت تهوع با کم‌ ترین خطر اثرات جانبی موثر بوده ‌است.

علاوه بر این، مطالعه دیگری از مرکز پزشکی راچستر نشان داد که زنجبیل شدت حالت تهوع را در بیمارانی که تحت شیمی ‌درمانی قرار داشتند، نیز کاهش داد.

  1. با عفونت های قارچی مقابله می کند:

عفونت های قارچی موجب ایجاد شرایط متنوعی از جمله عفونت های مخمری، خارش ژوک و پای ورزشکار می شوند. خوشبختانه زنجبیل به علت دارا بودن خواص ضد قارچی عفونت های قارچی را از بین می برد. در یک مطالعه آزمایشگاهی 2016 از ایران، عصاره زنجبیل در برابر دو نوع مخمر که معمولا عفونت های قارچی را در دهان ایجاد می کند، موثر است.

یکی دیگر از مطالعات آزمایشگاهی در Mycoses اثرات ضد قارچی 29 گونه گیاهی را اندازه گیری کرد و دریافت که زنجبیل در از بین بردن قارچ بیشترین تاثیر را دارد.

  1. در برابر زخم معده از بدن محافظت می کند:

زخم معده زخم های دردناکی است که در پوشش معده ایجاد می شود و علایمی مانند سوء هاضمه، خستگی، سوزش سر دل و معده و ناراحتی شکمی را ایجاد می کند. مطالعات متعدد حاکی ازآنند که زنجبیل می تواند به جلوگیری از تشکیل زخم معده کمک کند. در واقع، یک مطالعه بر روی حیوانات در سال ۲۰۱۱ نشان داد که پودر زنجبیل با کاهش سطح پروتیین‌های التهابی و جلوگیری از فعالیت آنزیم‌ های مربوط به توسعه زخم، از آن محافظت می‌ کند.

  1. دردهای قاعدگی را کاهش می دهد:

متاسفانه خانم ها در هنگام قاعدگی عوارض جانبی نامطلوبی همچون درد، گرفتگی عضلات پریودی (دسیمنوره) و سردرد را تجربه می کنند. برای کاهش این دردها در دوره قاعدگی معمولا داروهای مسکن و ضد درد تجویز می شود، با این حال، داروهای های طبیعی مثل زنجبیل می ‌تواند در تسکین دردهای قاعدگی نیز مفید باشد.

یک مطالعه منتشر شده در مجله پزشکی جایگزین و مکمل نشان داد که به طور موثر زنجبیل می تواند به عنوان داروهایی مانند ایبوپروفن و اسید مونوآمیک در کاهش درد قاعدگی مفید واقع شده و قاعدگی دردناک را تسکین دهد. بررسی دیگری که در سال 2009 انجام شد نیز نتایج مشابهی به همراه داشت، طبق این یافته ها، زنجبیل قادر است هم شدت و هم مدت درد را کاهش دهد.

  1. رشد سرطان را مهار می کند:

زنجبیل به لطف حضور یک ترکیب قدرتمند به نام 6-gingerol، دارای خواص ضد سرطان بوده و از این لحاظ بسیار قابل توجه است. مطالعات آزمایشگاهی نشان می ‌دهد که زنجبیل و ترکیبات آن ممکن است در جلوگیری از رشد سلول‌ های سرطانی و رشد سرطان پروستات، پانکراس و پروستات موثر باشند. با این حال، برای تعیین این که چگونه ویژگی‌های زنجبیل مانع از رشد سرطان می ‌شود، به تحقیقات بیشتری نیاز دارد.

  1. قند خون را تنظیم می کند:

قند خون بالا می تواند علائم منفی بسیاری را از ادرار مکرر گرفته تا سردرد (از جمله میگرن) و تشنگی را افزایش دهد. اگر قند خون بدون کنترل باقی بماند، می ‌تواند مشکلات جدی تری مانند آسیب عصبی ایجاد کند. تحقیقات نشان می دهند که زنجبیل باعث تقویت قند خون طبیعی می شود و بدین صورت از این عوارض جانبی جدی جلوگیری می شود. در یک مطالعه در سال ۲۰۱۵، مکمل زنجبیل ( ginger ) مصرف قند خون را ۱۲ درصد کاهش داده و کنترل قند خون دراز مدت را تا ۱۰ درصد بهبود بخشید.

چگونه از ریشه زنجبیل استفاده کنیم؟

احتمالا در حال حاضر در این فکر هستید که چطور از ریشه زنجبیل استفاده کنید تا از مزایای بالقوه سلامتی آن بهره مند شوید. خوشبختانه، ریشه زنجبیل در انواع مختلفی از اشکال موجود است و می‌ تواند به راحتی در برنامه روزانه شما گنجانده شود.

زنجبیل تازه باید پوست نازک و براقی داشته باشد به طوری که به راحتی با ناخن کنده شود. علاوه بر این، باید دارای یک عطر تند و تیز داشته باشد. زنجبیلی که خراب شده باشد، دارای نقاط نرم و بافت مرطوب خواهد بود. زنجبیلی که برش خورده باشد به تدریج از سمت لبه ها تیره تر می شود.

ریشه زنجبیل می ‌تواند تازه و یا اینکه به صورت عصاره در نوشیدنی‌ های مورد علاقه شما اضافه شود. مکمل ریشه زنجبیل هم در شکل قرص و یا کپسول موجود هستند تا شما را با دوز سریع و متمرکز آنتی ‌اکسیدان ‌ها حفظ کنند.

علاوه بر این ، روغن اسانس زنجبیل نیز موجود است و می ‌تواند به طور روزانه به صورت موضعی و یا داخلی به کار گرفته شود. علاوه بر موارد ذکر شده می توانید از زنجبیل یک شربت سرفه خانگی درست کرده و استفاده کنید.

چگونه ریشه زنجبیل را بخوریم؟

ریشه زنجبیل دارای عطر و طعمی تند و منحصر به فرد و دارای طعمی خاص است که باعث می شود که می تواند به عنوان یک چاشنی بی نظیر در بسیاری از غذاها استفاده شود. در حقیقت، از دستورالعمل های ریشه زنجبیل برای همه چیز از غذاهای های اصلی گرفته تا دسرها و فراتر از آن استفاده می شود.

زنجبیل را می توان به قسمت های نازک برش داد و به عنوان نوشیدنی انرژی زا به مقدار کمی به اسموتی ها و عصاره سیزیجات اضافه نمود. علاوه بر این می توانید زنجبیل را رنده کرده و به سوپ و یا سالاد اضافه کنید تا علاوه بر لذت بردن از طعم طبیعی آن از مزایی سلامتی اش نیز بهره مند شویم. زنجبیل می ‌تواند در پخت ‌و پز و مخلوط کردن آن به غذاهای پخته ‌شده، دسرها و آب ‌نبات ‌ها نیز مورد استفاده قرار گیرد.

همچنین بخوانید: چای زنجبیل و لیمو برای لاغری

عصاره زنجبیل:

یک راه ساده دیگر برای رسیدن به دوز روزانه زنجبیل گرفتن عصاره آن است. برای این کار می توانید از آب میوه گیری استفاده کنید و یا اینکه با استفاده از پارچه نخی تمیز عصاره آن را بگیرید. شما می توانید برای افزایش مواد مغذی اضافی یک جرعه از عصاره زنجبیل را با سایر آب میوه های گیاهی مخلوط کرده و نوش جان کنید.

همچنین آب زنجبیل یک ماده اساسی در بسیاری از انواع غذاهای آسیایی است و می تواند به غذاهای کلاسیک مانند گوشت گاو زنجبیل اضافه شود.

چگونه زنجبیل را ذخیره و نگهداری کنیم؟

برای به دست آوردن بیش‌ ترین استفاده از زنجبیل، آن را در یک کیسه پلاستیکی نگهداری کنید و سپس آن را در محفظه یخچال قرار دهید. زنجبیل می ‌تواند حدود ۳ تا ۴ هفته طول تازه بماند و استفاده شود، البته ممکن است با ذخیره سازی مناسب این مدت افزایش یابد.

شما همچنین می توانید زنجبیل خود را فریز کنید تا طول عمر آن بیشتر شود، به خصوص اگر برای زمان های طولانی تری به زنجبیل نیاز دارید. به سادگی زنجبیل را در یک کیسه پلاستیکی قرار دهید و آن را در فریزر ذخیره کنید. قبل از فریز کردن زنجبیل، آن را تست کنید تا از سالم بودن آن مطمئن شوید.