بعضی از عادات روزانه شما ممکن است مانع اهداف سلامتی یا کاهش وزن‌تان شوند. کارهای کوچکی که در طول روز انجام می‌دهید، می توانند شما را یک قدم به جلو یا عقب ببرند و به مرور زمان روی هم انباشته می‌شوند. ۵ عادت زیر را در نظر بگیرید تا این چند تغییر ساده به شما کمک کنند که به مسیر اصلی‌تان برگردید.

۱. برنامه ریزی نکردن برای وعده‌های غذائی

رفتن به هر مکانی بدون دانستن زمان غذا خوردن و چیزی که می‌خواهید بخورید، مقدمه‌ای برای انتخاب‌های غذایی ناسالم است. اگر می‌دانید قرار است تمام بعدازظهر بیرون باشید، یک تکه میوه، یک مشت آجیل، یک تکه پنیر یا یک کیسه از سبزیجات ترد قطعه قطعه شده با خودتان ببرید. اینکار مانع گرسنگی شدید شما می‌شود و شما را از مصرف غذاهای فست فودی یا تنقلات فرآوری شده باز می‌دارد.

شب قبل برای ناهار فردا برنامه ریزی کنید و اگر ممکن است ناهارتان را با خود به محل کار، مدرسه یا ماموریت‌های روزانه‌تان ببرید. برای وعده‌ها و میان وعده‌های طول هفته، از قبل برنامه ریزی کنید و با یک لیست از مواد تشکیل دهنده‌ی آن‌ها به فروشگاه مواد غذایی بروید. داشتن یک برنامه برای طول هفته و آماده شدن برای آن، از غافلگیر شدن شما و انتخاب‌های غذایی ناسالم و وسوسه انگیز جلوگیری خواهد کرد.

۲. پاداش دادن به خودتان با غذا

اگر مرتبا از خودتان با دسرها یا سایر غذاهای خوشمزه پذیرایی کنید، اینکار می‌تواند شما را از اهداف سلامتی‌تان دور کند. پاداش دادن به خودتان برای تمرین سختی که در باشگاه انجام داده‌اید، می‌تواند تمرین سخت‌تان را بی اثر کند و مانع کاهش وزن‌تان شود. اگر می‌خواهید به خودتان جایزه دهید، به سراغ یک پاداش غیر خوراکی مانند شلوار تمرین جدید، کفش، ماساژ یا حتی پدیکور بروید. این روش را با کودکان‌تان نیز تمرین کنید تا آن‌ها غذا را با جایزه مرتبط نسازند. غذا باید بدن را تغذیه کند.

۳. گرسنگی دادن به خودتان

این عادت به برنامه ریزی وعده‌های غذایی بر می‌گردد. اگر می‌دانید که قرار است برای مدت طولان ،بیرون باشید یا یک روز کاری شلوغ داشته باشید، مقداری غذا با خودتان ببرید. وقتی به مدت بسیار طولانی غذا نمی‌خوریم، بیشتر احتمال دارد که غذاهای ناسالم را انتخاب کنیم و در مصرف آن‌ها زیاده روی کنیم. هر سه یا چهار ساعت یکبار، یک چیز کوچک بخورید تا از این مسئله جلوگیری شود. این کار به تثبیت قند خون شما کمک خواهد کرد و از نوسانات قند خون جلوگیری می‌کند. شما در حالت ایده‌آل برای ثابت نگه داشتن سطح قند خون باید یک کربوهیدرات سالم مانند یک تکه میوه یا مقداری سبزیجات را با یک منبع پروتئین خالص جفت کنید. اضافه کردن مقدار متعادلی از چربی‌های سالم مانند یک مشت آجیل کوچک یا یک چهارم آووکادو،به یک پروتئین و کربوهیدرات نیز به پایین نگه داشتن سطوح گرسنگی شما کمک خواهد کرد.

۴. مصرف نکردن پروتئین برای صبحانه

احتمالا در مورد اهمیت خوردن صبحانه در صبح، چیزهایی شنیده‌اید. واضح است که صبحانه، مهمترین وعده غذایی در روز است مخصوصا برای کسانی که سعی دارند وزن کم کنند. با این‌حال اضافه کردن پروتئین به صبحانه، یک مزیت دیگر نیز دارد. با توجه به مطالعه سال ۲۰۰۶در مجله تغذیه بالینی آمریکا، افرادی که صبحانه‌ای با پروتئین بالا خوردند، در مقایسه با کسانی که صبحانه‌ای با کربوهیدرات بالا مصرف کردند، به طور قابل توجهی مقدار گرلین پایین تری ترشح کردند. گرلین، هورمونی است که مغز را تحریک می‌کند اشتها را افزایش دهد. بنابراین به نظر می‌رسد که پروتئین می‌تواند به شما کمک کند که در مقایسه با خوردن یک صبحانه عمدتا غنی از کربوهیدرات، به مدت طولانی تری احساس سیری کنید.

با اضافه کردن چند تخم مرغ یا سفیده تخم مرغ، آجیل یا کره آجیلی، پودرهای پروتئین در اسموتی ها یا بلغور جو دوسر، پنیر کاتیج کم چرب یا ماست یونانی، پروتئین وعده صبحانه‌تان را افزایش دهید.

۵. خوردن مقدار زیادی غذاهای رژیمی بسته بندی شده

هنگامیکه سرتان شلوغ است، مواد غذایی بسته بندی شده می‌توانند یک منبع آسان و مناسب از مواد مغذی باشند. با این‌حال مانند هر چیز دیگری، زیاده روی در مصرف غذاهای بسته بندی شده راه خوبی برای سالم ماندن نیست. غذاهایی که برچسب “رژیمی” یا ” کم کالری” دارند، همچنان می‌توانند سرشار از چیزهایی مانند سدیم، چربی‌های اشباع شده، قند، مواد نگهدارنده نامطلوب رنگ‌ها و طعم دهنده‌های مصنوعی باشند.

مواد غذایی طبیعی مانند میوه‌ها، سبزیجات و پروتئین‌های خالص، عناصر دیگری دارند که بدن شما در واقع به آن‌ها نیاز دارد، مانند آنتی اکسیدان‌ها، ویتامین‌های ارگانیک، مواد معدنی و فیبر. تا آنجا که ممکن است از مواد غذایی طبیعی استفاده کنید و هنگام انتخاب غذاهای بسته بندی شده، برچسب مواد تشکیل دهنده را بررسی کنید. اگر تعداد زیادی مواد تشکیل دهنده وجود دارد که آن‌ها را نمی‌شناسید و نمی‌توانید نام‌شان را تلفظ کنید، به این معناست که تعداد زیادی ماده شیمیایی در آن ماده غذایی وجود دارد که ممکن است تجزیه‌ی آن‌ها برای بدن شما سخت باشد. غذاهای بسته بندی شده‌ای را انتخاب کنید که بیشتر مواد تشکیل دهنده‌ی آن‌ها طبیعی است.