غالبا مردم به عنوان یک انتخاب آگاهانه از نظر کالری، نوشابه های رژیمی را انتخاب می کنند. در یک بطری ۰٫۵ لیتری از نوشابه معمولی، شما ۲۴۰ کالری یا ۱۲% از نیازهای کالری روزانه یک فرد متوسط را مصرف می کنید، در حالی که در کنار کربوهیدرات، هیچ ارزش تغذیه ای فراهم نمی کند. نوشیدنی های انرژی زا، اسموتی ها و نوشیدنی های قهوه حتی می توانند قند افزوده و کالری های بیشتر نیز ارائه دهند. بنابراین برای فرو نشاندن هوس یک نوشیدنی گازدار یا شیرین، مردم اغلب نوشابه های رژیمی را انتخاب می کنند اما مصرف نوشابه رژیمی نیز مضراتی دارد.

۱- افزایش وزن

اگر چه نوشابه رژیمی، اغلب به عنوان یک انتخاب هوشمندانه برای کنترل وزن در نظر گرفته می شود اما چندین مطالعه، شواهدی برخلاف آن را نشان دادند. به نظر می رسد مصرف کنندگان نوشابه های رژیمی همچنان از همان عواقبی رنج می برند که مصرف کنندگان نوشابه معمولی متحمل می شوند، از جمله مسائلی مانند افزایش وزن، بیماری های قلبی عروقی، سکته مغزی و دیابت نوع ۲ برخی از این مطالعات بر این باورند که مصرف شیرین کننده های مصنوعی ممکن است باعث اختلال در فرآیندهای متابولیک شود، مانند تداخل با واکنش های طبیعی بدن به استفاده از گلوکز. مطالعه دیگری در نسخه جولای ۲۰۱۰ مجله تحقیقات رفتاری مغز دریافت در موش هایی که به آنها ساخارین (که در بسیاری از نوشابه های رژیمی وجود دارد) داده شده بود، تفاوت هایی در گلوکز خون و GLP-1 مشاهده شد که نشان می دهد قرارگیری در معرض شیرین کننده های قوی به تغییر در هموستاز گلوکز منتهی می شود و حس سیری را کاهش می دهد.

۲- دیابت

شیرین کننده های مصنوعی، شیرین کننده های قوی نیز نامیده می شوند چون آنها اغلب چندین برابر شیرین تر از شکر معمولی هستند. مصرف منظم شیرین کننده های قوی در دراز مدت ممکن است بتواند به یک واکنش کند به مواد غذایی به طور طبیعی شیرین مانند میوه ها منجر شود. علاوه بر این، شیرینی این شیرین کننده های غیر مغذی ممکن است به همان روشی که قند معمولی انجام می دهد، به مغزتان سیگنال بفرستد و باعث شود بدن تان انسولین ترشح کند و یا سیگنال ترشحات معده بفرستد.

یک مطالعه در اکتبر ۲۰۱۴ در مجله پلاس وان دریافت که مصرف آسپارتام به سطوح بالای گلوکز ناشتای منجر شد و تست های تحمل انسولین، اختلال بیشتری از مصرف گلوکز تحریک شده با انسولین و افزایش باکتری روده را نشان داد. مطالعه سال ۲۰۱۳ در مجله مراقبت دیابت دریافت که شیرین کننده های غیر مغذی مانند سوکرالوز، همچنان باعث شدند که افراد، انسولین ترشح کنند و سطوح گلوکز خون افزایش یابد. به طور بالقوه، ترشح غیر ضروری انسولین در هنگامی که هیچ قندی برای هضم شدن وجود ندارد، می تواند به افزایش خطر ابتلا به مقاومت به انسولین و دیابت نوع ۲ منجر شود.

۳- مشکلات دندان

یک مطالعه در سال ۲۰۱۳ که در نسخه مارچ-آوریل مجله دندانپزشکی عمومی منتشر شد، نگاهی به وضعیت دندانی مصرف کنندگان مواد مخدر و مصرف کنندگان حریص نوشابه های رژیم انداخت. به علت اسید سیتریک موجود در نوشابه های رژیمی، مصرف کنندگان نوشابه بیش از حد تقریبا به اندازه مصرف کنندگان مواد مخدر، مینای دندانشان را به طور جدی تضعیف کرده بودند.

مطالعه دیگری در سال ۲۰۱۲ در مجله دندانپزشکی عمومی دریافت که ظهور ضایعات فرسایشی مرتبط با نوشابه های اسیدی، متنوع هستند. همانطور که در تفاوت ها و شباهت های ضایعات مرتبط با انواع نوشابه های رژیمی و معمولی مختلف دیده می شود. ضایعات فرسایشی ناشی از نوشیدنی های معمولی شیرین شده با شکر، علائمی مشابه پوسیدگی دندان را نشان می دهند در حالی که ضایعات ناشی از نوشیدنی های غیر الکلی، رژیمی و شیرین نشده با شکر، نقص هایی مشابه با سایش مکانیکی دندان ها بودند. بنابراین با اینکه می دانیم نوشابه معمولی با پوسیدگی دندان مرتبط است اما نوشابه رژیمی نیز دارای برخی عواقب منفی برای دندان هاست.

۴- مشکلات استخوان

یک ارزیابی از نتایج مطالعه فرامینگهام در اکتبر ۲۰۰۶ مجله تغذیه بالینی آمریکا دریافت که رژیم غذایی و مصرف منظم کولا، هر دو با تراکم پایین مواد معدنی استخوان در زنان مسن تر مرتبط بودند. زنان و مردان سالمند در حال حاضر در معرض افزایش خطر بروز پوکی استخوان قرار دارند. انواع دیگر از نوشابه ها، همان اثرات کولاها را نداشتند که به این نتیجه منجر شد که دلیل آن ممکن است کافئین و اسید فسفریک موجود در این گزینه ها باشد. مطالعه دیگری در سال ۲۰۱۴ در همان مجله نشان داد که افزایش مصرف همه انواع نوشابه ها ممکن است با افزایش خطر شکستگی لگن در زنان یائسه مرتبط باشد. با این حال مکانیسم واضحی براساس این داده های مشاهده ای مشخص نگردید. بنابراین برای جمع بندی دلیل خاصی در نوشابه ها که خطر شکستگی لگن در زنان را افزایش می دهد، به مطالعات بیشتری نیاز است.

آب همیشه بهترین انتخاب برای بدن شماست. اگر همچنان هوس carbonation کرده اید، آب گازدار با کمی آب میوه تازه را امتحان کنید. اگر همچنان از طعم نوشابه رژیمی لذت می برید، فقط اثرات منفی بالقوه آن را به خاطر داشته باشید و آن را در حد اعتدال مصرف کنید.