انجمن قلب آمریکا توصیه میکند که افراد سعی کنند بیش از ۱۵۰۰ میلیگرم سدیم در روز مصرف نکنند. این مقدار، در کاهش قابل توجه فشار خون نقش دارد، که به نوبه خود، خطر بیماری قلبی و سکته مغزی را کاهش میدهد. از آنجا که مصرف سدیم یک فرد آمریکایی معمولی، بیش از حد زیاد است، حتی کاهش سدیم مصرفی به ۲۴۰۰ میلی گرم در روز نیز فشار خون و سلامت قلب را بطور قابل توجهی بهبود میبخشد!
این دستور العمل برای کاهش به ۱۵۰۰ میلی گرم در روز، شامل افرادی که مقدار زیادی سدیم در عرقشان از دست میدهند (مانند ورزشکاران رقابتی) و کارگرانی که در معرض فشار گرمایی زیادی قرار دارند (مانند کارگران ریخته گری و آتش نشانها) یا کسانی که دستور دیگری از پزشکشان دریافت کردهاند، نمیباشد.
اگر شما یک مشکل پزشکی یا نیازهای غذایی خاص یا محدودیتهای دیگری دارید، باید به توصیه یک پزشک متخصص عمل کنید.
آیا میدانستید که آمریکاییها بطور متوسط، بیش از ۳۴۰۰ میلی گرم سدیم در هر روز مصرف میکنند؟ خیلی بیشتر از آنچه انجمن قلب آمریکا و سایر سازمانهای بهداشتی توصیه میکنند. اکثر ما احتمالا مقدار سدیمی که مصرف میکنیم را ناچیز میپنداریم. این انجمن، ۱۰۰۰ بزرگسال را بررسی کرد و دریافت که یک سوم آنها نمیتوانند تخمین بزنند که چه مقدار سدیم خوردند و ۵۴ درصد دیگر فکر میکردند که کمتر از ۲۰۰۰ میلی گرم سدیم در روز مصرف میکنند.
تحت کنترل نگه داشتن سدیم، بخشی از الگوی کلی غذا خوردن برای قلب سالم است که انجمن قلب آمریکا توصیه میکند. این الگو بر میوهها، سبزیجات و غلات کامل تاکید میکند و در عین حال شامل محصولات لبنی کم چرب، مرغ، ماهی، آجیل و محدود کردن گوشت قرمز، شیرینیها و نوشیدنیهای شیرین شده با شکر میباشد. دنبال کردن این الگو، نه تنها به شما کمک میکند سدیم مصرفیتان را محدود کنید بلکه چربی اشباع و چربی ترانس مصرفیتان را نیز کاهش میدهد.
چگونه میتوانم بگویم چه مقدار سدیم میخورم؟
شما میتوانید مقدار سدیم در غذایتان را بوسیلهی نگاه کردن به برچسب حقایق تغذیهای پیدا کنید. مقدار سدیم در هر وعده، به میلیگرم ذکر شده که بصورت اختصار mg نوشته میشود. لیست مواد تشکیل دهنده را برای پیدا کردن کلماتی مانند سدیم، نمک و جوش شیرین بررسی کنید. سدیم کل نشان داده شده روی برچسب حقایق تغذیهای، شامل سدیم از نمک، بعلاوه سدیم از هر عنصر دیگر حاوی سدیم در این محصول است (بعنوان مثال مواد تشکیل دهندهای مانند نیترات سدیم، سدیم سیترات، مونو سدیم گلوتامات (MSG) یا بنزوات سدیم).
به یاد داشته باشید که به اندازه وعده روی برچسب حقایق تغذیهای توجه کنید. اگر مقداری که میخورید، معادل دو وعده از یک محصول است، شما در واقع دو برابر سدیم ذکر شده در لیست را دریافت میکنید.
در اینجا اصطلاحات مربوط به سدیم که ممکن است روی بستههای مواد غذایی ببینید را بیان میکنیم:
- بدون سدیم: کمتر از ۵ میلیگرم سدیم در هر وعده و بدون کلراید سدیم
- سدیم بسیار کم: ۳۵ میلیگرم یا کمتر در هر وعده
- سدیم پایین: ۱۴۰ میلی گرم یا کمتر در هر وعده
- سدیم کاهش یافته: حداقل ۲۵ درصد سدیم کمتر در هر وعده نسبت به سطح سدیم معمول
- لایت (برای محصولات با سدیم کاهش یافته): اگر ماده غذایی کم کالری و کم چربی بوده و سدیم، حداقل ۵۰ درصد در هر وعده کاهش یافته باشد.
- • لایت در سدیم: اگر سدیم حداقل ۵۰ درصد در هر وعده کاهش یافته باشد.
به یاد داشته باشید: مقدار سدیم در مواد غذایی یکسان، بسته به نام برند یا رستوران، متفاوت است. در پایان، محاسبه مقدار سدیمیکه مصرف کردید، کار آسانی است، بنابراین میتوانید در صورت نیاز، انتخابهای بهتری انجام دهید. گاهی اوقات یک تغییر کوچک میتواند نتایج بزرگی را در ارتباط با سلامتی شما به ارمغان بیاورد.
آیا چیزی به نام خوردن سدیم بیش از حد کم وجود دارد؟
بدن برای آنکه بدرستی کار کند، فقط به مقدار کمی سدیم (کمتر از ۵۰۰ میلی گرم سدیم در روز) نیاز دارد. این، مقدار بسیار کمی است (این مقدار کمتر از ۴/۱ قاشق چایخوری میباشد، و عملا هیچکس در این کشور به خوردن کمتر از آن مقدار، حتی نزدیک هم نمیشود! بعلاه، کلیههای سالم در حفظ سدیمی که بدن ما نیاز دارد، عالی عمل میکنند.
هیچ مدرکی وجود ندارد که خوردن کمتر از ۱۵۰۰ میلیگرم سدیم در روز، خطری برای افراد معمولی بحساب بیاید. شواهدی وجود دارد مبنی بر اینکه این مقدار ممکن است برای بیماران خاص با نارسایی قلب مضر باشد، اما آن افراد، تنها بخش کوچکی از جمعیت را تشکیل میدهند.