مردم بدلایل متعددی مربی شخصی استخدام می‌کنند. یکی ممکن است نیاز داشته باشد تا کسی به او انگیزه داده یا اینکه به کسی جواب پس دهد. شخص دیگر ممکن است تازه کار باشد و برای تدوین یک برنامه‌ی تناسب اندام به مربی احتیاج داشته باشد. ورزشکاران حرفه‌ای هم معمولا به دنبال مهارت و چیرگی یک مربی برای تعلیمات و تمرینات تخصصی ورزشی هستند.

در حالی که داشتن یک مربی مطمئنا مزایای خاص خودش را دارد، برای داشتن بدنی سالم و تناسب اندام نیاز مبرمی به وجود یک مربی نیست. اگر شما نمی‌توانید از پس مخارج یک مربی شخصی بر بیایید، هنوز هم امکانش هست تا با کمی تحقیق و انگیزه دادن به خودتان کلی کار انجام دهید!

محرکتان را پیدا کنید

یک مربی به شما انگیزه می دهد و کمکتان می‌کند تا برای ورزش کردن تحریک شوید. اما از آنجایی که شما کسی را ندارید تا شما را هل دهد، باید خودتان الهام بخش خودتان باشید. بهترین راه برای انجام این کار، این است که اهداف واقع بینانه و مشخصی را برای خودتان تعیین کنید. به این فکر کنید که از برنامه‌ی تناسب اندامتان چه می‌خواهید و تاریخی را هم مشخص کنید که پیش‌بینی می‌کنید به اهدافتان خواهید رسید.

تمام این‌ها را بنویسید و به جایی بچسبانید که هر روز ببینیدش. زمانی که حس و حال تمرین ندارید، بر روی اهدافتان متمرکز شوید. موفقیتتان را تجسم کنید و به خود بگویید که دارید به هدفتان نزدیک می‌شوید.

یک برنامه‌ی ابتدایی تدوین کنید

شما برای تدوین یک برنامه‌ی تناسب اندام ابتدایی که به اهداف شما ختم شود، به تجربه‌ی زیادی احتیاج ندارید. تصمیم بگیرید که چقدر می‌توانید برای هر جلسه‌ی تمرینتان وقت بگذارید، و در هر هفته چند روز می‌خواهید تمرین کنید. این کار به شما کمک می‌کند تا برای هر تمرین دشواری، تقسیم بندی خوبی را تدوین کنید، بنابراین مطمئن خواهید شد که تمام گروه عضلاتتان به کار خواهد افتاد.

اگر یک تازه وارد در باشگاه ورزشی هستید، درباره‌ی جای دستگاه‌ها و وزنه‌ها سوال کنید. همچنین اگر باشگاهی که در آن ثبت‌نام کرده‌اید در بین کارمندانش مربی‌ای دارد، می‌توانید از وی درباره‌ی نحوه‌ی استفاده از دستگاه‌ها و تجهیزات ورزشی، و همچنین کاربرد آنها سوال بپرسید. اگر در دوستان یا خانواده‌تان هم اشخاصی هستند که در زمینه‌ی تناسب اندام فعال‌اند، مخشان ر به کار بگیرید و یا از آنها بخواهید تا بهمراهشان تمرین کنید.

پیشرفتتان را زیر نظر داشته باشید

مانیتور کردن پیشرفت در هر برنامه‌ی تناسب اندامی یک چیز ضروری است. نه تنها با دیدن پیشرفت و نتایج تلاش‌هایتان انگیزه‌تان حفظ خواهد شد، بلکه تغییرات مورد نیاز را نیز برایتان روشن خواهد کرد. با توجه به هدف شما راه‌های مختلفی برای اندازه‌گیری پیشرفتتان وجود دارد. عمومی‌ترین سنجش‌ها، وزن، شاخص توده‌ی بدنی (bmi)، اندازه‌گیری دور عضلات و کمر، و درصد چربی بدن است. اگر شما هدف سلامتی خاصی دارید، به انجام تست‌های مرتبط با آن، همچون فشار خون و کلسترول فکر کنید.

خودتان را با پیشرفتتان وفق دهید

اگر برنامه‌ی شما کار نکرد، برنامه‌ی جدیدی را امتحان کنید. اگر پیشرفتتان راضی کننده بود، هنوز هم اهمیت دارد که روتین ورزشتان را تغییر دهید تا بدنتان به برنامه‌ی فعلی عادت نکند. متغیرهای تمرینتان را دستکاری کنید، چیزهایی همانند تعداد ست، تعداد تکرار، وزن، مدت استراحت بین هر ست و نوع تمرینات. همچنین از امتحان کردن لوازم و تجهیزات جدید و فعالیت‌های مختلف و یا کلاس‌های تناسب اندام گروهی هراسی نداشته باشید. کلید این است که برنامه‌ی ورزشی‌تان را مفرح نگاه دارید.

توجه

همیشه پیش از اینکه یک برنامه‌ی ورزشی جدید را آغاز کنید، با پزشکتان درباره‌ی آن مشورت کنید. و زمانی که با وزنه تمرین می‌کنید، از کسی بخواهید تا هوای شما را داشته باشد، و اگر درباره‌ی انجام صحیح تمرینتان شک دارید، از یک حرفه‌ای بخواهید تا شما را راهنمایی کند.