-
گوجه فرنگی
گوجه فرنگی یک میوهی مغذی است که معمولا بعنوان سبزی مصرف میشود و مزایای متعددی دارد. این میوهی عجیب و غریب در سراسر جهان شهرت دارد، و معمولا در پخت و پز مورد استفاده قرار میگیرد. مصرف گوجه فرنگی با کاهش خطر یا ریسک ابتلا به بیماریها مرتبط است.
تایید شده که آنتی اکسیدانهای مختلف موجود در گوجه فرنگی، مزایای بیشتری دارند. گوجه فرنگی بخاطر داشتن غلظت بالای لیکوپن که به آن رنگ قرمز میدهد، معروف است. لیکوپن یک آنتی اکسیدان است که مانع میشود رادیکالهای آزاد، با بالا رفتن سن شخص در تشکیل استخوانهای جدید، اختلال ایجاد کنند.
هنگامیکه تعادل وجود نداشته باشد، آسیب استخوانی افزایش مییابد و باعث میشود که استخوانها شکننده شوند و منجر به پوکی استخوان یا سایر مشکلات استخوانی میشود. مطالعات نشان میدهد هنگامیکه لیکوپن از رژیم غذایی حذف شود، خطر مشکلات استخوانی افزایش مییابد و استخوانها در معرض اکسیداتیو قرار میگیرند، به همین دلیل تاثیر نامطلوبی بر سلامتی میگذارد.
گزارش دیگری ادعا میکند که مصرف لیکوپن از افراد در مقابل آسیب نور خورشید، محافظت خواهد کرد. اگر مردم، بیشتر در معرض اشعههای مضر قرار بگیرند، دچار سرطان پوست میشوند. تنها حفاظت خارجی و زدن کرم ضد آفتاب کافی نیست و باید حفاظت داخلی نیز انجام دهید و مراقب رژیم غذاییتان باشید، مخصوصا لیکوپن موجود در گوجه فرنگی که مانند یک آنتی اکسیدان برای ترمیم آسیبهای داخلی عمل میکند.